https://pulpcycle.eu/wp-content/themes/gymappstest Pulpcycle

In Pulpcycle werken 3 bedrijven samen: HVC in Alkmaar, de internationale SmurfitKappa groep en Bluemats Technology in Breda. Na een technisch en economisch haalbaarheidsonderzoek verwachten deze bedrijven in februari 2021 een investeringsbeslissing te nemen. Als alles goed gaat, wordt de Pulpcycle installatie begin 2022 in Alkmaar in gebruik genomen.
 

HVC is een modern afvalbedrijf dat zich richt op het terugwinnen van waardevolle grondstoffen en energie uit afvalstromen zoals bijvoorbeeld huishoudelijk afval. HVC verzorgt de afvalinzameling en -verwerking voor zijn 52 aandeelhouders waaronder 46 Nederlandse gemeentes en 6 grote Waterschappen. HVC heeft zich gecommitteerd aan de totstandkoming van duurzame innovaties die bijdragen aan de overgang naar de circulaire economie, vooral op de gebieden van recycling en verbranding met energieterugwinning. HVC is de coordinator van Pulpcycle waarvan de installatie zal worden geplaatst bij de afvalcentrale in Alkmaar. Het is de bedoeling dat HVC voor Pulpcycle de operationele staf en infrastructuur voorziet.

Meer weten: www.hvcgroep.nl 

Bluemats Technology is een kleine start-up opgericht in 2016 met als doel de ontwikkeling van nieuwe bronnen voor waardevolle secundaire grondstoffen. Bluemats Technology richt zich met name op het recyclen van afvalstromen en het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwaterstromen. Bluemats Technologie is vooral actief in de afvalsector, de chemische industrie en op het gebied van afvalwaterzuivering. In Pulpcycle zorgt Bluemats Technology voor de recycling van het plastic en aluminium uit drinkpakken. Bovendien zal Bluemats Technology in het EU LIFE project de nieuwe recyclingoplossing aanbieden aan andere afvalcentrales in Europa. 
Meer wetenwww.bluemats.eu
 
SmurfitKappa is een toonaangevende producent van papieren en kartonverpakkingen in de wereld. SmurfitKappa is actief in 33 landen met 45,000 medewerkers in 350 fabrieken. Het concern bedient zowel de voedingsmiddelenmarkt als de markten voor industriele goederen en consumentenartikelen. SmurfitKappa levert naast verpakkinsgmateriaal ook verpakkingsmachines. Het bedrijf beschikt over een uitgebreide ervaring met het ontwikkelen van nieuwe recyclingoplossingen, ook in samenwerking met technologieleveranciers of andere bedrijven. In Pulpcycle stelt SmurfitKappa technische kennis beschikbaar nodig voor de  bouw van de recyclinginstallatie. Bovendien garandeert SmurfitKappa de afname en recycling van de uit de drinkpakken teruggewonnen papiervezels.  

Meer weten: www.smurfitkappa.com